08/06/2012

Espanjalainen kana

Eilen kokkasimme S:n kanssa terveellistä, mutta maukasta kanaa salaatin kera. Kyseessä oli uusi, itse kehitelty resepti, jonka nimesin hauskasti espanjalaiseksi kanaksi, koska se toi mieleen lämpimät kesäillat Pohjois-Espanjan Lleidassa. Annos on tyylikäs ja pelkistetty ja sopii hyvin tarjottavaksi pääruokana lisukkeineen myös kesäisillä illalliskutsuilla.


Espanjalainen kana

maustamattomia kanan rintafileitä
kaksi sitruunaa
vihreitä oliiveja
punaista chiliä
kirskikkatomaatteja
merisuolaa
oliiviöljyä
timjamia


Hiero kanafileisiin merisuolaa ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Laita uuni lämpenemään 225:n asteeseen.  Leikkaa kirsikkatomaatit ja oliivit ohuiksi viipaleiksi. Pilko punainen chili. Pieni määrä riittää, sillä tarkoitus ei ole tehdä annoksesta liian tulista. Leikkaa sitruunoista kuoret ja pilko osa kuorista pieniksi viipaleiksi. 

Halkaise jäljelle jääneet sitruunat ja purista niistä mehua jokaisen fileen päälle. Asettele kanafileiden päälle chilipalat, tomaatti- ja oliivisiivut sekä sitruunankuoripalat. Pirskota päälle oliiviöljyä ja asettele päällimmäiseksi timjamia. Laita uuniin ja paista noin 20-30 min. Timjamia voit halutessasi lisätä myös annosten päälle, kun fileet on otettu uunista.


Alkupalaksi nautimme pienen salaatin, johon laitoin jäävuorisalaattia, fetaa, kirsikoita, mansikoita, aprikooseja, suolapähkinöitä ja balsamicoa.


Aterian kanssa nautimme mansikkaista, Bourgognen alueen Georges Duboeuf Chiroublesia. Viiniin käytetyt rypäleet tulevat Chiroublesin laatuviinialueelta, joka sijaitsee Beaujolais'ssa, Bourgognessa. Viini on käytetty rypäleiden hedelmäisyyttä korostavalla semi-carbonique-menetelmällä ja koko viini on käynyt läpi happoja pehmentävän malolaktisen käymisen. Tuotekuvauksen mukaan kyseinen viini on keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, kevyen mansikkainen ja hennon yrttinen.  Huumaavaa, karkkimaista mansikkaa löytyi runsaasti myös tuoksusta.








SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig