23/10/2012

Feta-etanat

Löysin eilen koneelta muutamia kuvia alkusyksyltä, ja ajattelin hieman fiilistellä ja jakaa silloisten herkutteluhetkien tunnelmia kanssanne. Kuten otsikko kertookin, nautimme S:n kanssa taannoin kotona feta-etanoista, vuohenjuustosalaatista, hummuksesta, karppileivästä ja mehukkaasta Chiantista koostuneen päivällisen. Etanat ovat yksi usein valmistamistamme luottoalkupaloistamme, sillä niiden työstäminen on helppoa ja maku herkullinen. Kokonaisuudesta ei myöskään tullut kovin raskas, kun korvasimme tavallisen vehnäleivän Minihiilariviipaleilla, jonka lisänä nautimme kidneypapuja, tomaattia, basilikaa ja vuohenjuustoa sisältänyttä vihersalaattia.



Tällä kertaa valmistimme etanat valuttamalla ne ensin säilytysnesteestään ja huuhtelemalla sen jälkeen huolellisesti kylmän veden alla. Decanterista saatuihin etanapannuihin laitoimme oliiviöljyä ja voita, ja sen jälkeen asettelimme etanat omille paikoilleen pannuun. Päälle pirskotimme vielä hieman lisää oliiviöljyä ja lopuksi lisäsimme fetakuutiot. Feta sulaa ihanasti etanoiden kypsyessä uunissa, nam! Etanat voi valmistaa todella monella tavalla ja lisukkeita vaihdellen ja fetan lisäksi käytämme usein sinihomejuustoa, tuoreita yrttejä ja parmesanrouhetta. Myös vihreää pestoa ja rucolaa kannattaa kokeilla etanoiden kaverina.

Olen kuullut, että osa kotikokeista käyttää etanat ensin kevyesti pannulla ennen niiden etanapannuihin ja uuniin siirtämistä, mutta itse en ole vielä tätä kokeillut. Rapean ja ihanan lopputuloksen etanoille antaa parhaiten mielestäni aina sopiva määrä voita :)


Palaillaan taas,
xoxo Laura
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig