02/06/2016

TERVEELLISEMPI KANABURGERI


Burgerit kuuluvat kesään ja kaikkien parhaimmalta maistuvat tietysti itse tehdyt sellaiset! Bravuurikseni on muodostunut bataattiburgeri, jonka väliin paistan itse pihvin naudan jauhelihasta - ah, miten hyvää! Välillä korvaan jauhelihan halloumijuustolla ja sekin toimii todella hyvin. Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla jotakin uutta ja siitä lähti ajatus terveellisemmästä kanaburgerista. Hampurilaispaikkojen versioissa minua kauhistuttavat paneroidut pihvit, joissa on valitettavan usein rustojäämiä. Sellaisen kun kerran saa suuhunsa, niin enää ei kyllä tee kanahampurilaisiin mieli koskea...Tässä kotitekoisessa versiossa raaka-aineet ovat takuulla tuoreita ja makukin on mielestäni sitä normaalia versiota parempi!

Paneroitujen kanapihvien sijaan käytin maustamatonta kanafileetä ja tavanomaisen vehnäburgeripohjan korvasivat Oululaisen kauraiset reissumiesviipaleet. Toki niissäkin on hieman vehnää, mutta hiilihydraattimäärä on niissä leiväksi varsin siedettävä (42 g/100 g). Jos haluat burgerista täysin vehnättömän, suosittelen Ehon Kaura 100 -leipiä pohjaksi, sillä ne sisältävät ainostaan täysjyväkauraa, vettä, hiivaa ja suolaa. Niitä ei valitettavasti ollut saatavilla ruokakaupassa, jossa eilen asioin, mutta nämä kaurareissarit ajoivat asiansa hyvin. Tarkoitus oli tehdä tästä kanahampurilaisesta paitsi terveellisempi, myös maultaan sellainen, että se kelpaisi vaativammallekin burgerin ystävälle. Mielestäni tehtävä onnistui erinomaisesti - testatkaahan itse resepti ja antakaa kommentteja sen toimivuudesta!


TERVEELLISEMPI KANABURGERI

 2 hengelle

2 kpl maustamattomia broilerin rintafileitä
4 siivua pekonia
2 isoa tomaattia
jääsalaattia
kurkku-sinappisalaattia
cheddarjuustoa
ketsuppia
chili-paprikapikkelsiä
mustapippuria, chiliä, merisuolaa, meat rub-maustetta

Pohja ja kansi:
2 kpl Oululainen Kaura Reissumies -leipiä

***


Mausta kanafileet meat rub-mausteseoksella, mustapippurilla, suolalla ja kuivatulla chilillä. Paista fileet ja pekonisiivut pannulla rapean ruskeiksi molemmin puolin. Nosta paistuneet kanafileet ja pekonisiivut pois pannulta,  lisää pannuun hieman oliiviöljyä ja paista leipien kansia ja pohjaosia miedolla lämmöllä hetken aikaa, jotta leipäpalat saavat sopivasti väriä.

Pilko tomaatit viipaleiksi ja revi jääsalaatti valmiiksi hampurilaisten täyttämistä varten. Aloita täyttäminen pursottamalla leipien pohjapalojen päälle ensin ketsuppia, jonka päälle lisätään jääsalaatti ja sen jälkeen pekonisiivut. Lisää seuraavaksi lämpimät kanafileet ja niiden päälle cheddarjuusto, joka sulaa fileen lämmöstä valuvaksi. Cheddarjuuston päälle lusikoin vielä chili-paprikapikkelsiä. Täytä leipien ylöspäin käännetyt kansipuolet kurkkusalaatilla ja tomaattiviipaleilla ja nosta kannet sitten varovasti cheddarjuustolla ja chili-paprikapikkelsillä kuorrutetun fileen päälle. Kääri hampurilaiset leivinpaperin sisään ja nauti heti!



Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig