21/09/2017

PAAHDETTU KUKKAKAALISALAATTI


Tiesittekö, että kukkakaali voi olla myös violetti, vihreä tai oranssinkeltainen? Minä en ja olin siksi ihan myyty, kun bongasin nuo värikkäät suloisuudet taannoin vihannesosastolla. Rakastan erilaisia kaaleja: rouskuvan rapeaa valkokaalia, kauniin sävyn salaattiin antavaa punakaalia, trendikästä ja terveellistä lehtikaalia, proteiinirikasta parsakaalia sekä perinteistä, miedonmakuista kukkakaalia, joka taipuu vaikka pitsapohjan raaka-aineeksi. Tällä kertaa ideoin värikkäistä kukkakaaleista, kesäkurpitsasta, päärynöistä ja fetajuustosta lämpimän salaatin, joka sopii sellaisenaan nautittavaksi tai maukkaaksi lisukesalaatiksi. Inspiraatioita tähän reseptiin sain Boulevard Socialissa ystäväni kanssa nauttimasta paahdetusta parsakaalista, jonka lisukkeena tarjottiin muun muassa sahramijogurttia ja granaattiomenan siemeniä - simple and so good! 

Tässä reseptissä fetan voi halutessaan vaihtaa esimerkiksi sinihomejuustoon, joka tuo kivaa kontrastia päärynöiden makeudelle. Ja päälle voi ripotella paahdettuja pinjansiemeniä lisämakua tuomaan.



PAAHDETTU KUKKAKAALISALAATTI

2 hengelle

1 pieni violetti kukkakaali
1 pieni oranssi kukkakaali
2 kesäkurpitsaa
3 päärynää
150 - 200 g kreikkalaista fetajuustoa
ripaus kuivattua paprikaa ja chiliä
juoksevaa hunajaa

Pinnalle:
kuivattua paprikaa ja chiliä

***


Huuhtele kukkakaalit ja pilko kukinnot. Kuumenna pannu, lisää loraus oliiviöljyä ja paahda kukkakaalin kukintoja hetken aikaa, että ne saavat hieman väriä. Pilko kesäkurpitsat ja päärynät sopivan kokoisiksi paloiksi ja lisää pannuun. Lisää sekaan hieman juoksevaa hunajaa sekä kuivattua chiliä ja paprikamaustetta. Paahda noin 5 minuutin ajan säännöllisesti käännellen. Kaada paahdettu salaattipohja tarjoilulautaselle ja lisää päälle fetajuusto. Ripottele pinnalle hieman kuivattua paprikaa ja chiliä ja tarjoile!



Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig