14/01/2018

SAVUPORO-LEIPÄJUUSTOPIZZA PUOLUKOILLA


Aurinkoista sunnuntaita! Olipa mieletöntä herätä tänään siihen, että keittiöön unenpöpperössä tassuteltuani se suorastaan kylpi valossa. Näistä aurinkoisista päivistä saa uskomattoman paljon virtaa ja samalla tämä ahkera valokuvaaja kiittää niistä erityisesti, sillä talvisin luonnonvalon ollessa kortilla on omat laatukriteerit täyttävien kuvien napsiminen ollut välillä enemmän kuin haastavaa. Tänään pääsen jakamaan teille lupaamani savuporo-leipäjuustopizzan ohjeen, joka syntyi Rukan reissumme inspiroimana.

Söimme matkan aikana poroa (yllättäen) monessa eri muodossa ja on ollut tosi kiva huomata, että myös hieman yli vuoden ikäinen minimiehemme tykkää pororuuista kovasti! Hän tosin vetelee tottuneesti myös äyriäisiä, oliiveja, karpiksia, aurajuustoa ja brie de meuta, joten pientä kulinaristin vikaa taitaa olla havaittavissa :) Tykkään itsekin todella paljon poron mausta ja leipäjuustoa olen fanittanut ihan nuoresta saakka - niin hyvää sellaisenaan tai lämmitettynä lakkahillon kera! Tässä reseptissä maistuvat pohjoisen maut ja puolukat antavat mukavan kirpeää vastapainoa suolaselle savuporolle.


SAVUPORO-LEIPÄJUUSTOPIZZA PUOLUKOILLA

2 hengelle

Pohja:
2 dl vettä
2 pussia kuivahiivaa (á 11 grammaa/pussi)
3 rkl oliiviöljyä
3/4 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja tai durumvehnäjauhoja

Täyte:
200 g paseerattua tomaattipyrettä
50 g ketsuppia
150 grammaa mozzarellajuustoraastetta
120 grammaa leipäjuustoa
70 grammaa Pirkka poron kylmäsavupaistia

Pinnalle:
tuoreita tai pakastepuolukoita
(rucolaa ja tuoretta pinaattia)
***

Aloita pohjan valmistaminen liuottamalla kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Lisää jauhoja koko ajan puuhaarukalla sekoittaen, jotta taikinaan ei jää paakkuja. Vivaa pizzataikina lopuksi käsin kimmoisaksi ja laita taikina lepäämään liinan alle noin puoleksi tunniksi. Kauli tai taputtele taikina uunipellille leivinpaperin päälle sopivaksi, pyöreäksi pohjaksi. Jos teet pohjasta todella ohuen, niin tämä taikinamäärä riittää kahteen pyöreään pizzaan.

Sekoita paseerattu tomaatti ja ketsuppi keskenään erillisessä kulhossa ja levitä kastike sitten pizzapohjan päälle. Ripottele kastikkeen päälle juustoraaste. Leikkaa leipäjuusto sopivan kokoisiksi kuutioksi ja asettele juustoraasteen päälle. Lisää lopuksi kylmäsavuporopaistiviipaleet. Paista pizzaa uunin alaosassa 250-asteessa noin 10 - 15 minuutin ajan. Kun juusto on kullankeltaista, voit ottaa pizzan uunista jäähtymään. Anna pizzan asettua hetki ja ripottele sitten päälle puolukat. Lisää halutessasi pizzalle vielä rucolaa ja tuoreita pinaatinlehtiä ja nauti!


SHARE:

2 kommenttia

  1. Anonyymi1/14/2018

    Tätä pitää kokeilla! Näyttää herkulliselta - Katja S.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon Katja! Tämä on todella hyvää - suosittelen ehdottomasti testaamaan :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig